Πώς να πάρετε τα μέτρα

Οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται σε εκατοστά, κρατώντας τη μεζούρα κολλημένη στο σώμα. Για μια ακριβή μέτρηση, είναι σημαντικό να φοράτε μόνο εσώρουχα, να διατηρείτε μια όρθια και χαλαρή στάση, και να χρησιμοποιείτε μια μεζούρα ραπτικής, κατά προτίμηση από μαλακό ύφασμα ή εύκαμπτο καουτσούκ.

Περιφέρεια στήθους

Για να μετρήσετε σωστά την περιφέρεια του στήθους, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Προετοιμασία: Φορέστε μόνο εσώρουχα για να πάρετε μια ακριβή μέτρηση. Σταθείτε όρθιοι σε χαλαρή θέση, χωρίς να κρατάτε την αναπνοή σας.
  2. Τοποθέτηση της μεζούρας: Τοποθετήστε τη μεζούρα στο πιο προεξέχον σημείο του στήθους, συνήθως στο ύψος των θηλών.
  3. Μέτρηση: Πέρασε τη μεζούρα κάτω από τα χέρια και τύλιξέ την γύρω από την πλάτη, διατηρώντας την παράλληλη με το πάτωμα. Βεβαιώσου ότι η μεζούρα είναι κολλημένη στο σώμα αλλά όχι σφιχτή, και ότι παραμένει οριζόντια χωρίς να γέρνει.
  4. Έλεγχος: Βεβαιωθείτε ότι η μεζούρα δεν είναι στριμμένη και ότι είναι τοποθετημένη ομοιόμορφα γύρω από το στήθος. Μόλις βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σωστά, διαβάστε τη μέτρηση σε εκατοστά.

Η προσεκτική λήψη μετρήσεων είναι θεμελιώδης για να αποκτήσετε ρούχα που ταιριάζουν τέλεια στο σώμα σας.

Περιφέρεια μέσης

Πώς να μετρήσετε την περιφέρεια της μέσης

  1. Προετοιμασία: Φορέστε μόνο εσώρουχα για να διασφαλίσετε ότι η μέτρηση είναι ακριβής. Σταθείτε σε όρθια, χαλαρή και φυσική θέση.
  2. Εντοπισμός της μέσης: Η μέση αντιστοιχεί στο στενότερο μέρος του κορμού, συνήθως βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον αφαλό και κάτω από τα πλευρά. Μπορείς να τη βρεις εύκολα σκύβοντας ελαφρώς στο πλάι· το σημείο όπου το σώμα σου λυγίζει είναι η μέση.
  3. Τοποθέτηση της μεζούρας: Τυλίξτε τη μεζούρα γύρω από τη μέση, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά τεντωμένη αλλά όχι σφιχτή. Η μεζούρα πρέπει να είναι παράλληλη με το πάτωμα και να εφάπτεται στο σώμα χωρίς να πιέζει το δέρμα.
  4. Σημειώστε τη μέση: Για μια ακόμα πιο ακριβή μέτρηση, μπορείτε να τυλίξετε μια αρκετά σφιχτή ταινία γύρω από τη μέση, διασφαλίζοντας ότι παραμένει στην ίδια θέση κατά τη διάρκεια της μέτρησης.
  5. Ανάγνωση της μέτρησης: Μόλις τοποθετηθεί σωστά, διαβάστε τη μέτρηση σε εκατοστά. Βεβαιωθείτε ότι η μεζούρα δεν είναι στριμμένη και ότι η ανάγνωση γίνεται με ακρίβεια.

Η προσεκτική μέτρηση της περιφέρειας της μέσης είναι θεμελιώδης για να διασφαλίσεις ότι τα ρούχα θα ταιριάζουν τέλεια και ότι μπορείς να κάνεις αγορές με σιγουριά.

Περιφέρεια λεκάνης

Πώς να μετρήσετε την περιφέρεια της λεκάνης

  1. Προετοιμασία: Φόρεσε μόνο εσώρουχα για να βεβαιωθείς ότι η μέτρηση είναι ακριβής. Στάσου όρθιος, με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά.
  2. Εντοπισμός του πιο προεξέχοντος σημείου: Η περιφέρεια της λεκάνης πρέπει να μετριέται στο πιο ευρύ σημείο των γοφών, συνήθως εκεί όπου η λεκάνη είναι πιο προεξέχουσα. Αυτό το σημείο βρίσκεται γενικά λίγα εκατοστά κάτω από τη μέση, αλλά μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από άτομο σε άτομο.
  3. Τοποθέτηση της μεζούρας: Τυλίξτε τη μεζούρα γύρω από τους γοφούς, διασφαλίζοντας ότι περνάει από το πιο προεξέχον σημείο των γλουτών. Είναι σημαντικό να κρατάτε τη μεζούρα σε τέλεια οριζόντια θέση, παράλληλη με το πάτωμα, για να αποφύγετε λανθασμένες μετρήσεις.
  4. Τάση της μεζούρας: Κρατήστε τη μεζούρα κοντά στο σώμα, αλλά χωρίς να την σφίγγετε. Η μεζούρα θα πρέπει να είναι άνετη, ακολουθώντας τη φυσική γραμμή του σώματος, χωρίς να το πιέζει.
  5. Ανάγνωση της μέτρησης: Μόλις το μέτρο τοποθετηθεί σωστά, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι στριμμένο και διαβάστε τη μέτρηση σε εκατοστά. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε την πιο ακριβή μέτρηση δυνατή, επαναλαμβάνοντας αν χρειαστεί.

Η προσεκτική μέτρηση της περιφέρειας των γοφών είναι απαραίτητη για να διασφαλίσεις ότι τα ρούχα θα ταιριάζουν σωστά στη σιλουέτα σου, εξασφαλίζοντας άνεση και βέλτιστη εφαρμογή.

Γύρος-άλογο ή «Περιφέρεια Αυγού»

Πώς να μετρήσετε την περιφέρεια του αυχένα (περίμετρος Αυγού)

Αυτό το μέτρο είναι θεμελιώδες αν επιθυμείς να υπολογίσεις το ακριβές μέγεθος χρησιμοποιώντας τον Υπολογιστή Μεγέθους μας. Δες πώς να το πάρεις σωστά:

  1. Προετοιμασία: Φορέστε μόνο εσώρουχα για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ακρίβεια. Σταθείτε όρθιοι και χαλαροί.
  2. Τοποθέτηση του μέτρου: Ξεκινήστε τοποθετώντας το ένα άκρο του μέτρου στον ώμο, ακριβώς πάνω από το υψηλότερο σημείο του στήθους.
  3. Μέτρηση: Κατεβάστε τη μεζούρα κατά μήκος του κορμού, περνώντας την από τη βουβωνική χώρα και φέρνοντάς την προς τα πάνω, μέχρι να επιστρέψετε στο σημείο εκκίνησης στον ίδιο ώμο. Η μεζούρα πρέπει να κάνει έναν πλήρη κύκλο γύρω από το σώμα, δημιουργώντας ένα ανεστραμμένο 'U' γύρω από τον κορμό.
  4. Τάση της μεζούρας: Βεβαιώσου ότι η μεζούρα είναι κολλημένη στο σώμα αλλά όχι σφιχτή. Πρέπει να ακολουθεί τη φυσική μορφή του σώματος, χωρίς να είναι πολύ τεντωμένη.
  5. Ανάγνωση της μέτρησης: Μόλις ολοκληρωθεί ο γύρος, βεβαιωθείτε ότι η μεζούρα είναι τοποθετημένη σωστά, χωρίς πτυχές ή στριψίματα, και διαβάστε τη μέτρηση σε εκατοστά.

Η σωστή μέτρηση της περιφέρειας του αστραγάλου είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί ότι το ένδυμα έχει τέλεια εφαρμογή, ειδικά για ρούχα χορού ή αθλητικά ενδύματα που απαιτούν ακρίβεια στα μεγέθη.